In de media

De voordelen van een datageletterde school

De voordelen van een datageletterde school

Een inspirerend artikel in Klasse deze week: enthousiasme over de paralleltoetsen én over de peilingsfeedback, en een warme oproep naar andere scholen toe om mee te doen aan onderzoek in het algemeen. Lees hier meer over de voordelen van een datageletterde school.

Gevalideerde toetsen

Gevalideerde toetsen

De VLOR gaf recent advies over het gebruik van de gevalideerde toetsen in het basisonderwijs. Ook de paralleltoetsen behoren tot die toolkit van toetsen.

Dag van de wetenschap

Dag van de wetenschap

Op 25 november is het zover: ‘dag van de wetenschap’. Dit jaar staat deze dag in het teken van techniek en hoe wetenschap en techniek ons leven verbeteren. Neem een kijkje bij onze praktische proeven techniek en laat je leerlingen zelf enkele technische problemen oplossen die de eindtermen techniek in kaart brengen.

Advies VLOR over Frans in het basisonderwijs

Advies VLOR over Frans in het basisonderwijs

De VLOR ging met de resultaten van de peiling Frans in het basisonderwijs aan de slag en bracht op 10 oktober 2018 advies uit om Frans in het basisonderwijs te versterken. Klik hier om hun advies te lezen.

PIRLS versus peilingen

PIRLS versus peilingen

In hun advies over begrijpend lezen (maart 2018) reageert de VLOR op de resultaten van het PIRLS onderzoek. Zij vragen voor de nodige nuance en onderzoek om na te gaan hoe het internationaal vergelijkend onderzoek van PIRLS zich verhoudt tot de eindtermen. In mei 2019 hopen wij vanuit STEP meer duiding te kunnen geven bij hun advies wanneer de resultaten van de peiling Nederlands in het basisonderwijs verwerkt zullen zijn.